onsdag 4 augusti 2010

Diverse



Vi passar på att gå olika vandringar i Malmö/ Lund nu på sommaren. Det är väldigt roligt att vara turist på hemmaplan. Man får lära sig mycket som man inte hade en aning om. Bl.a att där statyn står (sidan om Casinot i Malmö) har det legat ett munkkloster.
Förr trodde man att epilepsi botades med blod från en avrättad och att ett avbrutet finger därifrån skulle läggas i ölet när det bryggdes för att ge det en riktigt mustig smak. Man kan undra när det står på flaskan att det är bryggt på gammalt vis om de fortfarande stoppar i ett finger.

Jag har också tvättat två kilo ullgarn som ska färgas. Från början var det tänkt med växter men Färgkraft har vackra färger i pulverform så vi får väl se vad det blir.
Barnbarnet med familj hälsade på för någon dag sedan. Han var trött och skulle sova middag i soffan var det tänkt. När det hade varit tyst en liten stund skulle vi kolla om han sov. Men vad får vi se , jo det kära barnet hade lånat mina sandaler och gått ut till torkvindan och höll som bäst på med att dra i alla linor han fick tag i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar