söndag 19 augusti 2012

En bit på väg

Nu är schackbrädet klart och så var det "lite" pjäser kvar att göra. Jag har slått de första knutorna på ett torn. Snart börjar kursen i folkdräktssömnaden och jag har inte sytt ett stygn. Så vad ska jag prioritera eller det är UFO stickningen som ska bli färdig. Och i morgon är det arbetsdag igen. 

onsdag 8 augusti 2012

Göra klart

Nu när det är sista semesterveckan så vill jag få undan lite. Så mycket som jag har planerat blir det ju inte, men något blir klart. Den här koftan stickade jag på i bilen under semesterresan norrut så igår blev den ihopsydd och fick sin knapp. Jag tycker om att ha den på mig, men med mitt midjemått ska jag kanske låta bli att knäppa den. Antingen får jag krympa eller det troligaste så töjer alltid stickat sig om man drar i det.

måndag 6 augusti 2012

Nästa UFO mm

Dessa hade jag tänkt att använda i vintras men.... Nu hoppas jag att de blir färdiga i god tid till den här vintern.
Jag försöker göra färdigt lite annat också som t.ex. schackbrädet, grön sommarkofta, kofta i Paris och inte minst mitt LUFO .

fredag 3 augusti 2012

Juli UFOt klart

Jag hann denna gången också. Garnet är Visjö från Östergötlands Ullspinneri och koftan är till min man. Om det inte hade varit för tävlingen så tror jag inte den hade blivit klar nu heller.

onsdag 1 augusti 2012

Semesterresa till Hudiksvall

 På en av utflykterna så hamnade vi hos Wäxbo lin och de har fabriksförsäljning. Som garnsamlare är det svårt att åka utan ett "litet" inköp.
 Det finns garnaffär i Hudiksvall och där hittade jag detta och jag som inte gillar att virka. Men jag har börjat och sedan får vi väl se.
 Vårt vanliga sommarbesök hos Östergötlands ullspinneri blev både på vägen norrut och sedan kom jag på att det kanske hade varit trevligt med "lite" till så det blev ett stopp på hemvägen också.
Garnet heter Visjö och är ett underbart tvåtrådigt ullgarn.
Jag tänker inte berätta hur många härvor av var färg det blev men det kommer att räcka ett bra tag.
 De hade två nya böcker också.

 Det här är överblivna garner som de har gjort nya små härvor av med lite annorlunda färgval.
Detta är pälsullgarn och entrådigt till bl.a. sjalar.
I en butik som hade lite av varje hittade jag detta,som är ett vanligt entrådigt ullgarn som någon har färgat till den här vackra färgskalan.