fredag 31 december 2010

Gott Nytt Handarbets År


Nu har jag också kommit igång med strumpstickning. Jag tyckte om fler mönster i sockboken men så började jag med ett garn som blev fel så det rev jag upp. Men Sländan har många roliga garner bl.a detta och då blev det genast roligare att sticka mönstret. Det blev några sockgarner till för det finns ytterligare mönster i boken nu när jag har kommit igång.

Det sk felaktiga garnet är också på strumpstickor nämnligen med ett Dropsmönster och det stämmer betydligt bättre, tycker iallafall jag.

Och nu önskar jag alla ett GOTT NYTT ÅR med många trevliga handarbetsstunder.

Om ni undrar så väger tomten fortfarande 500 gram men jag har haft annan choklad att knapra på, annars hade han legat risigt till.

lördag 25 december 2010

Det bästa med julen




Jag har hunnit sy klart en jultavla, undrar om tomten tänker: Var är stegen?

Det har även blivit ett par strumpor till mig i Regia Silk. Mönstret hittade jag i en bok på biblioteket som heter Favorite Socks.



Jag brukar få choklad av maken i julklapp. I år blev det en tomte som väger 500 gr åtminstone någon dag till sedan kanske luvan blir lite mindre.



Nu har jag ledigt ända till den 10:e januari och tanken är att jag ska hinna knyppla en skånsk spets till dotterns folkdräkt. Jag hoppas att jag hinner sy lite på den också. Den har hamnat lite på undantag men nu måste jag bruka allvar med den.



tisdag 14 december 2010

Färdig julkapp


Badlakanet till barnbarnet är färdigt i god tid. Väldigt ovanligt för att vara mig.

måndag 13 december 2010

Stickning på längden

Så här galen är jag inte än: The Last Knit