torsdag 26 augusti 2010

Och två par strumpor åt ...

Det blev två par strumpor åt den blivande storebroren. Mönstret är från Babydrops och stickade i Fabel. Jag har stickat ett antal par tidigare till honom. För de sitter bra på foten.

tisdag 24 augusti 2010

Nu är det bara barnet som fattas

Jag ska snart bli mormor igen och vi vet inte om det blir pojke eller flicka. Därför fick jag sticka två olika set, för jag gillar flick och pojkfärger på små. Annars ska man ha en neutral och jag tycker inte nyfödda ska se ut som påskkycklingar. Så nu är det bara att vänta men det blir inom ett par veckor och då kan man kanske sticka något nytt till grynet när man vet sorten.

söndag 22 augusti 2010

Jag har läst

Nu har jag läst andra boken av Karin Brunk Holmqvist. Den första heter Potensgivarna och handlar om två gamla ogifta tanter som hittar ett potensmedel. Rapsbaggarna är tvåan och handlar om två gamla ogifta bröder som är orsak till att det hittas mineraler. Bägge böckerna är underbar läsning i synnerhet när man är uppväxt på Österlen. Dock klarar jag inte att sträckläsa dem, det blir för mycket fnissande på en gång.

Frivolitetsträff








Igår hade vi höstens första frivolitetsträff. Det är alltid lika trevligt att samlas och slå knutor under samspråk. Själv började jag på ett armband och jag hann faktiskt drygt hälften innan det var dags att sluta för dagen. Jag ska försöka göra resten de närmaste dagarna för annars blir det liggandes som ett UFO. Och det är synd på så vackra färger på garnet. Trots att jag kallar mig för garnsamlare så motstod jag frestelsen att köpa nya nystan till min samling.
Efter träffen igår var jag bjuden på middag hos dottern. Barnbarnet älskar Thomas-tåget och hans morbror har en nyare telefon och tåget finns på Yotube till barnbarnets förtjusning. Det var annat när man själv var liten. Vi hade inte TV förrän jag var sju år och då fanns det bara en kanal och den var i svartvitt.
Idag har jag spännt upp duken jag stickade i veckan för att ev. sätta fast på min lilla bricka. Men jag har bestämt mig för att jag ska ha annat motiv på den. Det blir ganska ojämt även om en stickad duk är plattare än övriga hantverk. Det är ju inte så att kaffemuggen välter precis men den är lite svårare att torka av än när det är helt slätt.

onsdag 18 augusti 2010

Paket

Även om det inte är jul eller födelsedag kan man få paket. Idag fick jag mina sedan länge beställda böcker om krokning eller som det också heter tunisisk virkning. Språket kan vara ett problem för de är på japanska men det finns gott om bilder och diagram så det ska nog gå. Sedan har höstens Drops-tidningar också kommit och där var flera intressanta saker. Men jag skulle kanske sticka färdigt det som jag köpte till förra höstens mönster. Det är ändå roligare att börja på något nytt än det som nästan har blivit UFO.

Här kommer också bilden på det jag hittade i Ängelholm. Mönster på lakritskonfekt och garnet man virkar med heter Candy. Får väl se hur det går med det, virkning är inte det roligaste men ibland kan jag förvåna mig själv.

söndag 15 augusti 2010

Brickduk

Jag hade ingen gammal lämplig duk tyckte jag. Därför blev jag tvungen att göra det jag troligen tycker är allra roligast nämligen att sticka spetsmönster. Jag tog ett mycket tunt bomullsgarn och stickor 2 mm och sedan är det bara att sätta igång. När duken har varit uppspänd och torkat så är det dags att lägga den på brickan. Sedan är det bara att måla över med lack. Det är dock svårt att få det plant, då får man nog lägga tio lager lack utanför duken. Men tjusigt blir det ändå och duken ligger still och är bara att torka av med fuktig trasa.

lördag 14 augusti 2010

Utflykt

Igår var vi på utflykt till Ängelholm för att gå på järnvägsmuseet. Där var massor att titta på som handlade om tåg. Allt ifrån ett stort ånglok till hur man sköter växlingen och hur man skickade meddelanden till andra stationer innan telefonen fanns. Är man nyfiken på järnvägens utveckling från nästan stenåldern till idag så är det verkligen värt entreavgiften.
Sedan tänkte vi göra ett besök i Hembygdsparken så vi gick förbi kyrkan och sedan tog vi gågatan norrut. Efter en stund fick jag syn på en garnaffär och där måste man ju gå in och se om det finns något intressant. Och för en garnsamlare finns det alltid något men bild på det kommer en annan dag. Maken misstänkte att jag hade kontrollerat innan var den fanns men jag hade faktiskt bara tur.

De har flera museum i parken och ett är ett skolmuseum. Där visades bl.a. vad som skulle finnas i en slöjdpåse, det skiljer sig väldigt mycket från dagens skola. Även schemat var lite annorlunda som synes.

onsdag 11 augusti 2010











Nu har jag sytt lämplig klädsel så man kan medverka i lite äldre aktiviteter. I söndags var det Skördegille i Falsterbo. Tyvärr regnade det hela dagen men vi hade ändå lite tur för de hade ett tält som vi fick dela med äggakage-bakarna. De flesta var nyfikna på frivolitetna som väninnan visade. En del kom ihåg gaffelvirkade kuddar eller findockan med gaffelvirkad kjol från sin barndom. Själv visade jag hur man gör remsorna till det. Sedan har jag också lärt mig att kroka runt t.ex. till muddar.
Jag har också hälsat på mamma och när hon har tid över så är det knyppling hon ägnar sig åt.

onsdag 4 augusti 2010

Diverse



Vi passar på att gå olika vandringar i Malmö/ Lund nu på sommaren. Det är väldigt roligt att vara turist på hemmaplan. Man får lära sig mycket som man inte hade en aning om. Bl.a att där statyn står (sidan om Casinot i Malmö) har det legat ett munkkloster.
Förr trodde man att epilepsi botades med blod från en avrättad och att ett avbrutet finger därifrån skulle läggas i ölet när det bryggdes för att ge det en riktigt mustig smak. Man kan undra när det står på flaskan att det är bryggt på gammalt vis om de fortfarande stoppar i ett finger.

Jag har också tvättat två kilo ullgarn som ska färgas. Från början var det tänkt med växter men Färgkraft har vackra färger i pulverform så vi får väl se vad det blir.
Barnbarnet med familj hälsade på för någon dag sedan. Han var trött och skulle sova middag i soffan var det tänkt. När det hade varit tyst en liten stund skulle vi kolla om han sov. Men vad får vi se , jo det kära barnet hade lånat mina sandaler och gått ut till torkvindan och höll som bäst på med att dra i alla linor han fick tag i.