söndag 27 juni 2010

Barnbarnet firade sin 2 årsdag och då vill man ju uppvakta med lite presenter. Eftersom han älskar bilar så syr och broderar mormor så nålen nästan glöder. Nu får det dock vara slut med bilbroderier till honom för det börjar bli dags att sticka strumpor till vintern.


Lite barn är det i mig också för pärlplattor växer man inte riktigt ifrån. Man ska akta sig för att gå till Panduro för då kan man komma hem med sådant här. Detta är minipärlor som man bör ha en pincett till hjälp med. Resultatet blir väldigt trevligt och lagom stora. Jag har hängt upp mina fjärilar i köksgardinen. Om man är riktigt intresserad av pärlplattor så har de en egen hemsida.

onsdag 9 juni 2010

Virusattack

Jag har varit drabbad av ett svårartat virus, vilket innebar att jag har städat bland mina saker i två veckor. Jag städade hellre än stickade men nu har det gått över nästan helt och jag är tillbaka bland stickor och broderi.

På min bolero är första ärmen klar till mitt bak och fram är det bara sneddningen och knytbandet kvar. Andra ärmen är också klar och jag har börjat på fram och bakstycke. Så kanske den blir klar till midsommar.


Viften är också en bra bit på väg och snart är jag uppe vid ärmhålet. Jag stickar bägge framstyckena och ryggen i ett så jag slipper sy ihop den sedan.

onsdag 2 juni 2010

Sakta går det framåt


Det blir inte så mycket skrivit här för stunden. Jag läser en trevlig bok som heter Potensgivarna. Jag njuter av den i småportioner annars får jag kramp i magen. Lite sytt har det också blivit. Folkdräktskursen är slut för terminen och jag kom till ärmlinningarna som ska klaras av över sommaren. Det har också blivit en biltavla till barnbarnet. Men boleron växer väldigt sakta därför att stickning är inte roligt just nu.