lördag 20 februari 2010

Nytt projekt

Idag när jag fikade vid köksbordet gick dottern förbi och slog en blick i min nya Dropstidning. Då utbrister hon att en sådan vill jag ha. Det var en bolero i Saffran. Tio minuter senare stod vi på busshållplatsen för att åka till garnaffären för inköp av garn. Vi hittade ett snyggt grönt garn (nr 4). Sedan gick vi till Kulturen för att delta i Stick- och virk-caféet där. Vi hittade dem men där var redan massor av deltagare så vi åkte hem istället. Så det blev fika med familjen istället och inget stickat. Men nu ska jag sätta igång med boleron så min sockgarnströja får vänta. Hålsömmen ser jag inte att sy på kvällarna som tur är.

OS


Medan man tittar på OS måste man virka en OS-mössa. Nu är min färdig. Jag var inne i min garnaffär idag och då fick jag för mig att jag också skulle virka mössan. Men hon hade bara två färger, resten var slut. Däremot hade hon fått hem de nya Drops-tidningarna. Sedan gick jag vidare till Domus för att handla bullar och de hade Vinga-garnet. Tar man det dubbelt så blir det samma som Eskimå. Järbo har också en beskrivning på mössan i deras garn.

söndag 14 februari 2010

Färdigt

Nu är bägge bilarna broderade och ramade. Den första gardinen och tavlorna överlämnades till barnbarnet igår.
Det går framåt med min sockgarnströja också. Jag har passerat ärmhålsavmaskningen så det är bara drygt 10 cm kvar till axeln.
Snart är hålsömmen klar på framsidan och då ska jag mäta ut var hålsömmarna på axlarna ska vara. Det blir spännande om jag vågar klippa av trådarna och börja sy. Tänk om det blir fel för det finns ingen ångerrätt.

onsdag 10 februari 2010

Jag hann inte!

Hålsömmen blev inte klar till kursen i kväll men jag fick ändå lite nya uppgifter till nästa gång. Bl.a. hur jag ska räkna ut var jag skall sy på axlarna. Man vågar ju inte göra något om inte "fröken" har sagt hur vi ska göra. Hon är inte otrevlig, det är bara vi som är rädda att göra fel. Vi har ju lagt ner en massa timmar och klipper vi fel så är det svårt att rätta till.
Symaskinen har nu lämnats till felsökning och kostnadsförslag hos en som kan sådant. Får väl se hur dyrt det blir.

söndag 7 februari 2010

Nu är det handsömnad som gäller!

Förra helgen skulle jag sy nya gardiner till barnbarnet, det blir dyrt. När jag hade drygt en raksöm kvar så dog symaskinen, den sa inte ens Poff. Då är det till att felsöka: det fanns ström i uttaget, testade med ny kabel osv. Då var det bara att skruva loss transformatorn och där var felet. Säkringen var helt svart men tyvärr sitter den så att det går inte att byta den. Urdumt!

Men hålsömmen behöver ingen maskin så den har gått framåt. Nu är det bara 8 smala hålsömmar kvar tror ni jag hinner sy dem klara till onsdag när det är kurs?
Jag har också sytt färdigt den första bilen till barnbarnets vägg.


tisdag 2 februari 2010

Snö


Mina vårblommor har blivit snöblommor.