fredag 20 november 2009

Nya stickor

I veckan fick jag mina nya stickor med posten. Det är strumpstickor i storlekarna 1,25 1,5 och 1,75 samt rundstickor i 1,5 . Nu är det bara frågan vad jag ska sticka med dem. Jag kommer säkert på något, som t.ex. mullbärssilket jag köpte i Slagelse 3 000 m /100 gram. Jag tänkte knyppla med det men frågan är om det inte hamnar på stickorna istället

måndag 16 november 2009

Bättre sent än aldrig

Igår vaknade mitt dåliga samvete och plockade fram Stigs folkdräktsskjorta. Jag har nog haft den i snart ett år och det ända som ska göras är att byta ut spetsarna på den. Först tänkte jag knyppla spetsen själv och det ska vara skånsk spets. De som känner till knyppling vet att skånsk spets betyder att du har inget pappersmönster under och bara knappnålar i kanterna. Knyppla en sådan spets kräver både envishet och lång träning. Jag hade dock lyckats hitta ett mönster i en gammal Anna Burda där det finns på papper med nålar över hela mönstret. Så jag började på den men den var tätt och sedan stämde inte mönstret helt heller. Det var då jag skulle börja titta på häradsdräkt till dottern. Då körde jag till Eslöv för att titta på olika modeller och hon hade färdiga spetsar till ett bra pris och rätt typ. Men den syr inte fast sig själv men nu har samvetet gnagt tillräckligt länge.
Koftan är lite längre kommen också. En bit till på andra ärmen sedan är det dags att sätta allt på samma rundsticka.

tisdag 10 november 2009

Nya tag

Nu har jag skärpt till mig och sytt en bit till på hålsömmen. Det är ju kursträff imorgon kväll och då får man ju inte säga att det är tråkigt. Kursdeltagarna och ledaren är väldigt trevliga, vilket gör det mycket roligare. Koftan får också några varv var dag så den kanske blir klar till jul. Och så var det där med egengjorda julklappar, får väl se hur mycket det blir. Nu ska jag titta på Miss Marple, inspelad i somras, och fortsätta på min stickning.

torsdag 5 november 2009

Det var länge sen!

Jag är numera kvällsarbetare och det blir inte av att starta datorn på dagen. Men nu känner jag trycket! Handarbetat har jag gjort!
Min hålsöm har avancerat framåt, men just nu är jag väldigt trött på hålsöm. Trots att jag har bestämt mig för att endast lyssna på min talbok när jag syr, men inte ens det hjälper just nu.
Min bilstickning fick några cm när jag åkte till Slagelse. Det är en kofta till min man, han har redan en i bara grå-melerat så det är inte panik med den här.
Jag har också fortsatt på min egen kofta och det är mycket roligare än hålsöm. Jag har också luftat min spetsstickade duk. Jag kanske skulle göra den klar till jul, den har ju rätt färg.
Sist men inte minst så har barnbarnet fått sina sockor till sina stövlar, så han slipper frysa. Det snöade rejält när jag cyklade hem inatt, stora blöta flingor som tyvärr smälte meddetsamma.