söndag 25 oktober 2009

UTFLYKT

Igår var jag på utflykt till Slagelse i Danmark. Där var årets knypplingsmässa och vi var många som hade hittat dit. Jag har fördelen att ha en privatchaufför, maken lämnar mig där när de öppnar och hämtar sedan mig när de stänger. Då brukar jag ha sett allt jag vill se och handlat det jag tycker jag "behöver".
På hemmafronten är det fler sockar på gång till barnbarnet. Hans föräldrar glömde hans skor hemma en dag när det var brått till dagis. Så han hade haft gummistövlar hela dagen och var lite kall om fötterna. Då kommer mormor på att ett par sockar till hade ju varit bra att ha, som alltid ligger i gummistövlarna, så att lilla älsklingen inte fryser fler gånger.

söndag 18 oktober 2009

Frivolitetsträff



Igår var det frivolitetsträff i Kävlinge. Jag hade gjort ett nytt mönster till träffen, ett enkelt sätt att städa bland garnresterna. Slå en ring eller många och sätt dem på en hårklämma.
Där var också flera försäljare och jag kunde inte riktigt motstå deras utbud. Det fick bli några nystan av det nya garnet Lisbeth. Sedan hade en annan medlem haft storstädning i sin boksamling. Så några av hennes böcker flyttade hem till mig.
Julklappen jag stickar på växer framför TV-programmen. Hålsömmen blir också längre. Men i eftermiddags så ville minste sonen ha fram vårt gamla 8 bitars Nintendo för att spela Mario. Det slutade med att vi tävlade i DrMario. Har ni inte spelat det så är det att få 4 i rad i samma färg.

onsdag 14 oktober 2009


I helgen hann jag också en snabb tur till Stångby mässan. Vilken "tur" att ChiliGredilin fick en plats där. Det slutade som vanligt, min motståndskraft är inte den bästa. Knapparna hittade jag också där, handgjorda i keramik så man sätter inte dem på vardagströjan precis. Knapparna ska inte ligga i en låda heller för då hade jag inte behövt köpa dem, jag kommer nog på något. Sockarna till barnbarnet är färdiga om man inte räknar in att trådarna ska fästas. Hålsömmen går också framåt.

söndag 11 oktober 2009

Utflykt

Igår var vi på utflykt till Göteborg för att se Walking with Dinosaurs. Föreställningen var anpassad för barn men vi tyckte den var trevlig även för vuxna. Stickning blev det på vägen dit men det blir ingen bild för det är en julklapp. Hemfärden var lite för mörk för mönsterstickning. Jag arbetar kväll så på dagarna är det hålsöm som gäller. I eftermiddags fick jag dock lite avsmak för hålsöm. När jag hade dragit ut trådarna och skulle börja på den breda (2,4 cm) så struntade jag i den och fortsatte på en liten jultavla istället. Imorgon måste jag dock skärpa mig och fortsätta med hålsömmen. Det är ju kursträff igen på onsdag.

torsdag 1 oktober 2009

Stick-café

Nu har jag varit på stick-café i Nöbbelövsgården. Det var mycket trevligt och jag hade gärna varit med fler gånger men mitt arbete lägger hinder iväg. Jag har fortfarande inte lärt mig cloning så jag får vara på ett ställe i taget. Jag hade tagit med mina frivoliteter och tänkte spola på min tomma skyttel. Men tanke är en sak och handling en annan. När jag letade upp saxen som jag skulle klippa av tråden med så lade jag ifrån mig nystanet och då låg det kvar hemma såklart. Så nu får jag spola på skytteln nu istället och det går ju också fastän jag hellre hade fortsatt på barnbarnets sockar.