söndag 30 augusti 2009

Sjal-stickning

Nu har jag plockat fram min Aeolian shawl igen. Den är lättast att sticka i dagsljus, delvis på grund av alla pärlorna som ska träs på maskorna. Jag stickar den i Grignasco´s Merinosilk inköpt hos Fröken Garn.
Vantarna till maken stickar jag på kvällarna när jag inte ser pärlorna.
Man kan tro att jag har blivit storkund hos Ikea för nu var det dags med nya inköp. Äntligen har jag insett att den där gamla bokhyllan jag hade i hallen aldrig kommer att hamna i något vardagsrum igen. Billy hyllan fungerar bättre till böcker och tidskriftssamlare och rymmer mer också. Nu ska jag bara sortera allt på plats. BARA!! Det blir antagligen som vanligt, aldrig riktigt färdigt. Men man ska ha tron.

tisdag 25 augusti 2009

En skön kväll


Det var en trevlig lördag med frivoliteter. Som vanligt fick vi ett par nya mönster att slå. Jag var flitigare än jag brukar så jag blev faktiskt färdig med den svårare varianten.

Det går framåt med makens vantar också. Jag ska börja sticka fingrarna på första vanten. Ikväll var det skönt väder så jag satt på altanen och lyssnade på en talbok och då var det lättare att sticka resåren på vante nr två. Men nu lockar Navy SCI och vantstickningen. Vi ses en annan dag.

fredag 21 augusti 2009

Duktig


Nu är koftan också klar! Är jag inte duktig, sytt ihop, fäst trådar, sytt i knappar och fick virka en extra kant fram för att framkanten hade sträckt sig.
Nu när jag är klar med denna kan jag börja på höstens kofta, som jag köpte garn till i onsdags. Då tyckte maken det var dags att jag stickade vantarna till honom, som jag hade lovat ifjor. Så att han kan fotogafera utan att frysa om händerna.

I dag, lördag är det första frivolitetsträffen för hösten. Den är efterlängtad. Undrar vad för spännande vi ska göra med 0,4mm virknål och garn i storlek 20.

torsdag 20 augusti 2009

Stick-café

Igår var det premiär för höstens stick-café på Ebbas. Vi var 10 st som kom och hade en trevlig kväll. Givetvis blev det prat om varandras stickningar och bredvid mig fanns det en påbörjad Purle sjal i ett mycket vackert garn. Det visade sig att hon färgar själv och även säljer garn. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att besöka hennes sida. Vilka underbara färger!
Men innan stick-caféet tittade jag in hos Sländan och hon hade precis packat upp höstens nr av Drops. Då var jag ju "tvungen" att köpa garnet till koftan jag har tittat på hela sommaren.

måndag 17 augusti 2009

Färdig


Nu är den helt färdig och passar dottern gör den också.

Nu är det bara att kasta sig över nästa som ska göras klart. Och försöka hålla fingrarna från nya saker. Vi får se om jag lyckas.
Äntligen Stick-café på Ebbas igen. Jag måste dit för det är troligen sista gången jag kan denna terminen. Den 2:e september börjar jag nämligen en kurs i folkdräktssömnad. Dottern har växt ur sin Sverigedräkt och ska få en vacker dräkt från Ingelstad härad. Den blir förhoppningsvis klar när hon fyller 20, det är bara fyra år dit. Allt ska sys för hand, symaskin är bannlyst.

söndag 16 augusti 2009

Stick-café


I torsdags kunde jag inte låta bli att ta mig till Fröken Garns stick-café. Jag fick en trevlig kväll bland likasinnade. Det är bara ett problem, stick-café i en garnaffär det betyder klämma, känna och klappa. Och till slut kan man inte riktigt motstå att köpa med sig lite hem, sådant man inte köpt tidigare. Tunt sjalgarn i merinoull och några nystan Kauni fick det bli.

måndag 10 augusti 2009

Jordgubbe


Nu har dockan åkt hem igen. Numera klädd i tröja och mössa. Jag har kommit på att det är mycket roligare att sitta ute med stickningen om jag har en ljudbok i öronen. Därför växer sjalen både hemma och på jobbet.

torsdag 6 augusti 2009

Nygammalt igen!

Om jag någon gång bara kunde göra färdigt det jag håller på med. Nä då! Nu var det dags att ha lunch-stickning igen och då duger inte allting. Det ska vara lagom stort och inte för komplicerat mönster. Som tur var hade jag en halvstickad sjal att ta med, så nu blir den kanske inte klar men åtminstone större.


















Dockan tillhör en arbetskamrat. Vi kom att prata om tröjan och mössan jag stickade till mitt barnbarns docka. Då önskade hon samma fast i jordgubbsmodell, nu är det bara att sticka mössan också. Sedan återstår det värsta att sy ihop och fästa trådar. Samtidigt försöker jag göra lite på knyppeldynan och på dotterns tunika.
Jag var på Grand i måndags och det var trevligt trots att vi bara var tre stycken. Hur blir det med stickningen hos Ebbas i fortsättningen?
Jag har fått paket idag och då tror ni väl att det är en ny handarbetsbok igen. Inte den här gången det var delarna till dotterns lådor och det var rätt sida av lådorna också. Nu sitter de i garderoben och jag är färdig med allt byggande för stunden iallafall.

söndag 2 augusti 2009

Det tar sig


Dotterns tunika har blivit längre. Kan det bero på att det går lätt att sticka på den i bilen. Idag var vi i Svenstorp på skördefest liksom flera tusen andra. Bara i kön in hann jag två varv.

Men imorgon bitti är det arbete som gäller igen. På kvällen tänkte jag se om fler hittar till Grand för Slöjda på krogen.

lördag 1 augusti 2009

Knypplng mm

Jag kunde inte låta bli knyppeldynan nu när semestern nästan är slut. Det är ett mönster, som satt på en knyppeldyna jag köpte begagnad. Jag tyckte det var synd att bara klippa av den trots att det var lite fel på den, så det var bara att plocka upp den och börja om.

Gardinen har också kommit en bit på väg, nu är första motivet klart. Frågan är hur många jag behöver till?


Hur voro det om jag gjorde klar min kofta och dotterns tunika och allt annat.


Jag behöver mer semester!!